Vepřový guláš "Orlík"
Vepřový guláš "Orlík"
Suroviny:
600 g vepřové krkovice
4 bílé papriky
4 rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
50 g anglické slaniny
sladká paprika, pepř, gulášové koření
lžíce paprikové pasty (viz foto níže)
250 ml vody na podlití
hladká mouka na zahuštění - není potřeba
l lžíce tuku (sádlo, olej ...)
Postup:
Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme tuk, cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou slaninu, česnek a také trochu orestujeme. Poté vložíme na kostky nakrájené maso, necháme jej "zatáhnout", zasypeme kořením, solí, přídáme nakrájenou zeleninu, paprikovou pastu, vše podlijeme a dáme "pomalit" na 4 hodiny High. Před skončení "pomalení" (cca 15 minut před koncem) můžeme omáčku zahustit cca 1 lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody a dochutit solí či pepřem.
Poznámka: Proč guláš "Orlík" ? - název vznikl náhodou. Po rodinném výletě (na Orlík) jsem večer uvařila tento pokrm, mému mladšímu synovi (tehdy ještě velmi malému) chutnal a od té doby mu říkáme "Orlík" ;-) Samozřejmě tehdy byl vařen v tlakovém hrnci :-)



Suroviny:
600 g vepřové krkovice
4 bílé papriky
4 rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
50 g anglické slaniny
sladká paprika, pepř, gulášové koření
lžíce paprikové pasty (viz foto níže)
250 ml vody na podlití
hladká mouka na zahuštění - není potřeba
l lžíce tuku (sádlo, olej ...)
Postup:
Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme tuk, cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou slaninu, česnek a také trochu orestujeme. Poté vložíme na kostky nakrájené maso, necháme jej "zatáhnout", zasypeme kořením, solí, přídáme nakrájenou zeleninu, paprikovou pastu, vše podlijeme a dáme "pomalit" na 4 hodiny High. Před skončení "pomalení" (cca 15 minut před koncem) můžeme omáčku zahustit cca 1 lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody a dochutit solí či pepřem.
Poznámka: Proč guláš "Orlík" ? - název vznikl náhodou. Po rodinném výletě (na Orlík) jsem večer uvařila tento pokrm, mému mladšímu synovi (tehdy ještě velmi malému) chutnal a od té doby mu říkáme "Orlík" ;-) Samozřejmě tehdy byl vařen v tlakovém hrnci :-)



< Předchozí | Další > |
---|
Rychlé vyhledávání v receptech:
Často hledané recepty a články:
- Kuřecí vývar se zeleninou Salát z červené řepy Dušený špenát Slaná listová mřížka Gulášová polévka Houbové špaldoto Myslivecká hlíva Ďobáčky se zeleninovou směsí Pangas rolky s koprovým přelivem Kardinálův řez Babiččin lehký moučník Kuře - pečené v domácí pekárně Pečené kuřecí maso v žampionech Šoulet Cizrnový guláš Cizrna Mungo - Klíčky Fazolová pánev Raffaello řez Krabí salát Pangas rolky s koprovým přelivem Halušky Rozpeky Avokádový salát Cottage salát Dort s mašlí Zapečený lilek Tiramisu po česku Řezy Jadran Červený zelný salát Pizza chleba - pečeno v "domácí pekárně" Květák v nivovém těstíčku Hlívová "dršťková" Cottage salát s těstovinou Plněné žampiony Kus-kus s čerstvými špenátovými listy Tabulka ENERGETICKÝCH hodnot potravin Tabulka hodnot GLYKEMICKÝCH indexů potravin cibuláčky - pikant cibuláčky - jemné kus-kus celozrnný Těstovinový salát s kuřecím masem